Hvordan vælger man det rigtige videokamera eller udstyr, når man ønsker at give sig i kast med at tage sine egne videoer og efterfølgende redigere dem? Hvad skal man være opmærksom på, og hvilke gode råd findes der, hvis man ønsker at udvikle sine kreative evner, men ikke ved, hvor man skal starte? Dette vil blive forsøgt besvaret i dette indlæg, der sætter fokus på udstyr til amatørfotografer.

Den spæde start

I nutidens samfund ejer de fleste mennesker en smartphone, der kan tage billeder og video. Det er derfor naturligt, at ens egen telefon er det første udstyr, som man giver sig i kast med som amatørfotograf. Alt efter hvilken type mobil man ejer, er der fordele og ulemper ved at bruge den. Fordelen er, at man smartphones i dag har gode kameraer, og derfor vil man få billeder og videoer i god kvalitet. Det kan derfor sagtens være en god måde at starte på, da de fleste allerede ejer dette udstyr. Når man har optaget en video med sin smartphone, er det oftest nødvendigt at overføre det til et andet medie for at kunne redigere i filen. Derfor vil man oftest overføre det til sin computer for dernæst at redigere filen her.

Spejlreflekskameraet

Når man har udforsket sin smartphones evner, vil mange amatørfotografer bevæge sig videre mod mere avanceret udstyr, og de vil ofte hurtigt få fat i et spejlreflekskamera, der på nuværende tidspunkt er meget populære. Fordelen er, at dette kamera tager skarpere billeder end en mobiltelefon. Med dette udstyr kan man således tage fantastiske billeder og videoer, og har man kreative evner, er det næsten kun fantasien, der sætter grænsen. Ligesom optagelserne fra en mobiltelefon kan man overføre optagelserne fra et spejlreflekskamera til sin computer, hvorefter man kan redigere filerne.

Det kræver lidt øvelse og tålmodighed, før man lærer at bruge kameraet korrekt. I starten kan det derfor virke en anelse uoverskueligt, men er man vedholdende og arbejder på at udvikle sig, vil man blive taget på en spændende og fascinerende rejse. Man vil måske endda føle det som en stor gevinst, når man har opnået de grundlæggende tekniske egenskaber, og man kan se, at ens hårde arbejde bærer frugt i form af flotte videoer.

Lån til køb af udstyr

Nyt udstyr kan være dyrt selv for amatørfotografer, og derfor vælger nogle at låne til køb af nyt udstyr. Det kan være, at man endnu ikke har fået sparet om, men hurtigt skal bruge nyt udstyr, fordi det gamle er gået i stykker. Alternativt kan man ligeledes låne udstyr, hvis man f.eks. tager på en fotorejse til kvalificerede lande, hvor man har planlagt at tage billeder eller videoer. På internettet findes der en masse information omkring dette, som det anbefales at læse.