Når nattens mørke bruser frem, og skyggerne bliver lange, og weekendens timer bliver sene, er der en del mennesker, der søger mod byens midtpunkt. Her mødes de allesammen på diverse barer, natklubber osv. og tilbringer en rum tid sammen. Som fotograf på en natklub kan man derfor siges at være på tætteste hånd, når alkoholen og lysterne tager over for de personer, der har valgt af besøge den natklub, hvor fotografen arbejder. Som fotograf på en natklub er der mange forskellige steder at besøge og ingen af dem er ens. Man skal derfor være forberedt på lidt af hvert, når man vælger at bevæge sig ind i denne branche.

I sommermånederne er diverse fester meget populære, og derfor er der også behov for kreative fotografer til at lave videoer og tage billeder fra disse fester. Man træffer som fotograf mange mennesker, som man skal forholde sig til. I dagtimerne kan de være, at man bliver sendt ud for at tage videoklip på en strand, mens man om aftenen finder sig selv til en fest, hvor man skal arbejde som fotograf på en natklub. Uanset hvor man arbejder, skal man efter festen er slut være i stand til at redigere billeder og videoer og aflevere dem til kunden i et passende format.

Hvordan arbejder en fotograf på en natklub?

Helt grundlæggende adskiller arbejdet på en natklub sig ikke radikalt fra, hvis man for eksempel tog billeder til et bryllup eller en konfirmation, men de situationer man møder, er meget forskellige. Til et bryllup er stemningen ofte rolig, hvilket ikke er tilfældet på en natklub eller en festival. Alt i alt kan det siges, at det er vigtigt, at man som fotograf er dygtig og professionel, da de, der hyrer dig, er interesserede i at bevare minderne.

Som fotograf på en natklub møder man forskellige opgaver, som man skal forsøge at løse. Med input fra de personer, der hyrer dig, er det muligt at få en snak om, hvordan man løser opgaven på den bedst mulige måde. Man kan dog generelt sige, at samlingspunktet på diskoteket eller en festival er festen, og derfor vil man ofte opleve, at det er festen, der er i centrum. Som fotograf befinder man sig derfor oftest på dansegulvet, hvor man forsøger at forevige de ting, der finder sted, ved at tage et billede eller en video af det, der foregår.

Hvordan arbejder fotografen efter festen, og hvordan klargøres billederne?

Når man har valgt at hyre en fotograf, kan man herefter koncentrere sig om andre opgaver eller blot at nyde sin fest. Efter festen vil fotografen tage hjem og klargøre billeder og videoer. Dette sker ved hjælp af diverse programmer, hvor der kan redigeres i videoklippene. Her forsøger man således at opfylde de krav og ønsker, som man aftale på forhånd, så klippene bliver præcist, som det blev efterspurgt.