Hvis man godt kan lide at lave film selv, så kan man sagtens lave en sammen med vennerne. Også selvom man ikke skulle have prøvet det før. I Danmark er der mange steder, hvor man kan lære at lave film, og mange får også denne læring som en del af et sommerjob eller et andet fast job. Der er nemlig masser af gode muligheder for at lære alt det, man har brug for, og det tager heller ikke lang tid.

Det er skønt at lave film, og det behøver ikke være svært at lave sit helt eget lille manuskript. Man kan også sagtens prøve på at indspille en film, der minder om en, der allerede findes i forvejen. Hvis man gør det, er det bare at finde en masse gode venner, som vil være med. De fleste mennesker kender en eller flere, der godt kunne tænke sig at være skuespiller for en dag. Man skal naturligvis også have sig et kamera, men det behøver ikke være et professionelt et af slagsen.

Optag en film med alle vennerne

Det kan være en rigtig sjov proces at optage en film sammen med vennerne. Uanset hvem man er, kan det at filme være rigtig sjovt. Man skal naturligvis starte med at sætte sig ned og planlægge det hele. Det er også noget, der kan tage lidt tid. Jo flere mennesker, man er, jo sjovere og nemmere bliver det også sommetider. Man kan sagtens kaste sig ud i det, selvom det ikke er noget, man eventuelt har stort kendskab til. Der er også en hel masse at lære ved dette, og det gælder om at tage nogle af disse råd til sig. Derefter er det bare at kaste sig ud i det. Man skal jo også lige starte et sted – det er vigtigt at vide.