Før i tiden var det at lave gode amatørvideoer en opgave for nørder, som gik uendeligt meget op i deres fotoudstyr og brugte rigtig megen tid på at lave optagelser, som siden blev redigeret manuelt til den færdige film.

I dag er det at lave amatørvideoer blevet en folkesport. Det skyldes ikke mindst enorme muligheder, som alle mennesker har fået med de nye smartphones, som kan præstere optagelser på et højt niveau, som selv dyrt udstyr tidligere kunne have svært ved at leve op til.

Det er nemt at træne sine færdigheder

Den digitale optageteknik har gjort det nemt at træne sine færdigheder i at optage Amatørvideoer, og det er sådan set bare om at gå i gang. Der er masser af muligheder for at filme, både i naturen og i sammenhænge, hvor mennesker er sammen – man skal bare huske at have lov, hvis man laver optagelser af andre mennesker.

Begynd ude i naturen

For mange kan det være en rigtig god idé at begynde sin videotræning med at lave optagelser ude i naturen. Her er der mulighed for at arbejde både med dybde og perspektiv, ligesom man kan lave næroptagelser og andre optagelser – og se, hvordan tingene fungerer, når man får dem op på skærmen til redigering.

Redigering foregår typisk med et program, som man anskaffer til formålet, og der findes flere udbydere på markedet, der leverer gode og let anvendelige redigeringsprogrammer. Igen er det vigtigt at sige, at med den digitale teknik er det enkelt at gå til – og man kan bare spilde optagelse efter optagelse – det koster ikke andet end tiden, man bruger på det. I tidligere tider var det at lave amatørvideoer noget helt andet, fordi optagelserne skete på filmstrimmel og derfor repræsenterede nogle helt andre optagelser. Man var derfor mere tøvende med at trykke på optageknappen, end man er i dag.